betekenis

Kleuren, symbolen en betekenis van bloemen

Bij het symbolisch bloemschikken maken we gebruik van de betekenis van bloemen en kleuren en heel veel bloemen hebben een bepaalde betekenis en we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de materialen van het seizoen. Dat het door de betekenis ervan niet altijd makkelijk is, mag duidelijk zijn.

Op deze pagina de betekenis kleur en het symbool van de roos.

De bloemenkleur rood staat voor hartstocht, levenskracht, liefde, romantiek, warmte, kracht, activiteit, daadkracht. Een open rode roos, bijna op het hoogtepunt van bloei, is symbolisch voor een liefde die gerijpt en in volle wasdom is.

De bloemenkleur roze staat voor romantiek, tederheid, teerheid, blijdschap, geboorte, onschuld  en zachtheid. Als de roze roos bijna in volle bloei is, is dit een symbool voor geloven in elkaars daden en woorden. Als de roos donkerroze is, symboliseert dit dankbaarheid.

De bloemenkleur wit staat voor puurheid, zuiverheid, reinheid, eenvoud, frisheid, geboorte, helderheid, licht, stilte en kalmte, natuurlijke liefde, onschuld, waarheid, naturel, volmaaktheid en vroomheid.

Een witte roos staat voor echte liefde en geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar.

Klimop wat de betekenis van trouw en verbondenheid heeft.

Mos betekent o.a. moederliefde (zacht) (goed te gebruiken om de oase te verbergen)

Het thema liefde bijv. kun je op verschillende manieren vormgeven. *Liefde van God naar jou(ons) hier op aarde *Liefde van jou (ons) naar God toe  *Liefde van één persoon naar een andere persoon  *Liefde /verbondenheid naar elkaar

Dit uit te beelden kan d.m.v. een schikking te maken in een bepaalde vorm, naar boven is bijv. gericht naar God. Naar beneden buigend bijv, van God naar ons toe , gespreid naar boven kan ontvangend of vragend verbeelden. Een verbinding tussen twee bloemen d.m.v. samen gebonden takjes kan weer de verbondenheid naar elkaar verbeelden.

Advertenties

Een reactie op betekenis

  1. a van dam-greidanus zegt:

    graag bloemen symbolische betekenis van geloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s